Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Prebiotyki to rodzaj błonnika, który wspomaga wzrost i aktywność pożytecznych bakterii w przewodzie pokarmowym. Są ważne dla naszego organizmu, ponieważ dbają o trawienie i wchłanianie składników odżywczych oraz wzmacniają układ odpornościowy.
Inulina z agawy jest prebiotykiem występującym w agawie, cykorii, bananach, pszenicy, szparagach i tym podobnych. Rośliny te wykorzystują inulinę jako magazyn energii zamiast skrobi i magazynują ją głównie w korzeniach lub bulwach.
Inulina to rodzaj polisacharydu zaliczanego do błonnika pokarmowego, który nie jest trawiony ani wchłaniany po spożyciu w żołądku, a zatem służy jako pożywienie dla pożytecznych bakterii w jelitach.
BIO inulina w proszku marki FutuNatura pozyskiwana jest z agawy – mięsistej rośliny, która rośnie głównie w Meksyku i Ameryce Południowej, gdzie wykorzystuje się ją do produkcji tequili, słodzika lub jak w tym przypadku do pozyskiwania inuliny.
Proszek inuliny BIO Agave można stosować na kilka sposobów, a mianowicie wykorzystujemy go jako/do:
Zalecane spożycie: 5-10 g proszku dziennie. Wymieszaj z wodą, sokiem lub dodaj do smoothie, płatków śniadaniowych, jogurtu lub owsianki.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 870 kJ / 208 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
Węglowodany | 96 g |
- w tym sladkor | 8 g |
Błonnik pokarmowy | 88 g |
Białko | 0 g |
Sód | 0,008 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: Inulina z agawy w proszku z certyfikowanej produkcji organicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo poza UE. Pochodzenie: Meksyk.
Ilość netto: 1000 g
Uwaga: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Ze względu na naturalny skład, kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie ma to wpływu na jakość i skuteczność produktu. Po każdym użyciu dokładnie zamykaj opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim światłem.
„Często dodaję inulinę bezpośrednio do mojego ulubionego śniadania, dzięki czemu spożywam więcej błonnika.”
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.