Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Cukier kokosowy pozyskiwany jest z nektaru kwiatów kokosa rosnących na wierzchołku palmy kokosowej. Po zerwaniu kwiatów pozyskuje się z nich płyn, który następnie podgrzewa się aż do odparowania całej wody. To co pozostaje, to jest właśnie cukier kokosowy.
Można go stosować w taki sam sposób jak zwykły biały cukier i w takich samych proporcjach. Doskonale nadaje się do:
Cukier Kokosowy BIO marki Dragon Superfoods jest otrzymywany zgodnie ze ściśle określonymi wytycznymi produkcji ekologicznej. Ma pełny, ale delikatny smak, przypominający nieco karmel i po prostu rozpływa się w ustach.
Stosowanie: Cukier kokosowy można stosować zamiast zwykłego cukru do słodzenia napojów, deserów i wszelkich innych potraw lub do zbalansowania smaku słonych potraw.
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1661 kJ / 391 kcal |
tłuszcze | 0,01 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,0 g |
węglowodany | 97 g |
- w tym cukry | 94 g |
błonnik pokarmowy | 0,7 g |
białko | 0,7 g |
sól | 0,00 g |
Składniki: 100 % cukier kokosowy bio z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.