Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Liście curry mają charakterystyczny smak i są często dodawane do dań dal, zup dal i wielu innych dań azjatyckich. Jest to typowa indyjska przyprawa, której używa się w taki sam sposób, w jaki używamy liścia laurowego w naszym kręgu kulturowym. Liście są aromatyczne i mają niepowtarzalny smak przypominający cytrusy i trawę cytrynową.
Poza nazwą liście curry nie mają wiele wspólnego z mieszanką przyprawową Curry (zwykle robioną z kurkumy, kminu, chili, imbiru, kolendry...), ani z potrawą Curry, która jest typowym indyjskim daniem jednogarnkowym. Liście curry to suszone liście drzewa curry, które należy do rodziny cytrusów.
Składniki: liście curry*.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 10 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.