Dragon Superfoods

BIO Cukier palmowy

Zawartość: 250 g
Black Friday
19,99 zł
Nr produktu: SM115
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 16.08.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Cukier palmowy – pyszny słodzik i doskonała alternatywa dla białego cukru.

     

    Cukier palmowy, zwany także jaggery i gur, to słodzik otrzymywany z soku palmy wschodnioindyjskiej (Arenga pinnata). Sok palmowy jest najpierw zagęszczany do melasy przez gotowanie, a następnie schładzany. Tworzą się kryształy, a tym samym cukier w stałej postaci krystalicznej. Może być od jasnego do ciemnobrązowego.

     

    Naturalny słodzik szeroko stosowany w kuchni indyjskiej i ajurwedzie.

     

    W kuchni indyjskiej cukier palmowy służy do słodzenia pikantnych potraw. Dodaje się go do dań takich jak curry i sambar (gulasz warzywny). Mniejsze kawałki są również spożywane przez niektórych mieszkańców jako deser, a także są używane w połączeniu z indyjskimi przyprawami do wyrobu słodyczy.
     

    Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw, w których normalnie używa się białego cukru.

     

    Cukier palmowy nadaje się do stosowania jako dodatek do różnego rodzaju deserów, sosów a także w słonych potrawach dla zrównoważenia słonego smaku. Może być również stosowany w różnych napojach, takich jak herbata i kawa.

     

    Dlaczego warto wybrać BIO cukier palmowy Dragon Superfoods ?

    • jest w 100 % naturalny, posiada certyfikat ekologiczny (BG-BIO-22),
    • doskonała alternatywa dla cukru białego kryształu,
    • wszechstronny,
    • delikatny i pełny smak.
  • Stosowanie

    Zastosowanie: Cukier palmowy może być stosowany zamiast zwykłego cukru białego do słodzenia napojów, deserów, a także w słonych potrawach dla zrównoważenia smaku.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energrtyczna 1632 kJ / 384 kcal
    Tłuszcze 0,2 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0,2 g
    Węglowodany 93 g
    - w tym cukier 93 g
    Błonnik pokarmowy 1,1 g
    Białko 1,7 g
    Sól 0,35 g

     

    Składniki: 100 % cukier palmowy (Arenga pinnata)*. *z certyfikowanej produkcji ekologicznej (BG-BIO-22). Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Indonezja

    Ilość netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BIO Cukier palmowy

Translation: BIO Cukier palmowy
BIO Cukier palmowy
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.