FutuNatura

BIO Kurkuma w proszku

Zawartość: 250 g
FutuNatura

BIO Kurkuma w proszku

Zawartość: 250 g
  • produkcja ekologiczna 
  • co najmniej 2,5% kurkuminy
  • wsparcie wątroby i krwi
39,99 zł 49,99 zł
0,48 zł/dzień
Nr produktu: FN08
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 09.05.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,11 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
37,49 zł / szt.
74,98 zł
99,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
34,99 zł / szt.
104,97 zł
149,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Kurkuma w proszku — działa jak przeciwutleniacz i wspomaga wątrobę.

     

    Kurkuma (Curcuma longa) to pochodząca z Azji roślina podobna do imbiru. Uprawiana w Chinach, Indiach i w Indonezji. Najczęściej stosowana jest jako przyprawa, z uwagi na piękne kwiaty uznawana jest także za roślinę dekoracyjną.

    Jako przyprawę stosuje się jej wysuszony i zmielony korzeń. Posiada wyraźny smak i charakterystyczny żółty kolor, który po kontakcie zostawia ślad na skórze i ubraniach. Żywy kolor proszku ze zmielonego korzenia kurkumy przypisuje się składnikowi o nazwie kurkumina.

    Kurkuma to jedna z przypraw w znanej mieszance przypraw curry, zajmuje też ważne miejsce w hinduskiej ajurwedzie, gdzie uznawana jest za świętą roślinę.

     

    BIO Kurkuma w proszku od FutuNatura zawiera co najmniej 2,5% kurkuminy.

     

    Kurkuma jest często stosowana w celu pobudzenia apetytu. Wspomaga także funkcjonowanie wątroby. Korzystny wpływ na wiele funkcji organizmu wykazuje przede wszystkim jej korzeń:

    • pomaga utrzymaniu skutecznego funkcjonowania układu odpornościowego i posiada ważne właściwości przeciwutleniające,
    • pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu, wspomaga produkcję krwi, krążenie, pracę serca,
    • wspiera pracę płuc i górnych dróg oddechowych,
    • wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby,
    • wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.
  • Stosowanie

    Stosowanie: Kurkumę w proszku możesz wykorzystać do przygotowaniu herbaty, dodać do smoothie, soku, jogurtu, pasty, vinegretu. W kuchni znajduje zastosowanie jako dodatek do risotto, pieczonych warzyw i innych potraw. Spożywać nie więcej niż 3-5 g proszku na dzień.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza w 100 g
    wartość energetyczna 1542 kJ / 367 kcal
    tłuszcze 8,4-11,4 g
    - w tym tłuszcze nasycone 2-4 g
    węglowodany 50,2-66,2 g
    - w tym cukry 1-5 g
    błonnik 5-9 g
    białko 6-10 g
    sól 0,1 g
    kurkumina min. 2,5 g

    Wartości mogą się zmieniać z uwagi na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 100% kurkuma z certyfikowanych upraw ekologicznych. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza EU.

    Kraj pochodzenia: Indie

    Masa netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny małym dzieciom. Nie wdychać. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Kurkuma w proszku
39,99 zł
49,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.