FutuNatura

BIO Triphala w proszku

Zawartość: 200 g
Black Friday
FutuNatura

BIO Triphala w proszku

Zawartość: 200 g
Black Friday
  • Tradycja ajurwedyjska
  • amalaki, bibhitaki i haritaki
  • be glutenu, GMO
49,99 zł 59,99 zł
Nr produktu: FN266
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 19% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 31.07.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,39 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
47,49 zł / szt.
94,98 zł
119,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
44,99 zł / szt.
134,97 zł
179,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Triphala w proszku – amalaki, bibhitaki i haritaki.

     

    Triphala to tradycyjny ajurwedyjski preparat ziołowy stosowany w tradycji indyjskiej od tysięcy lat. Nazwa w sanskrycie (starożytny język indyjski) oznacza „trzy owoce”, ponieważ w swojej formule skrywa owoce 3 roślin, a mianowicie amalaki lub amla czyli indyjski agrest (Phyllanthus emblica), bibhitaki lub bahaeda (Terminalia bellirica) oraz haritaki lub harad (Terminalia chebula).

     

    Tradycyjna mieszanka 3 ajurwedyjskich roślin dla wsparcia organizmu!

     

    Połączenie tych 3 owoców nie jest przypadkowe, ponieważ w Ajurwedzie wierzy się, że otwierają wszystkie trzy dosze** w ciele – dzięki synergicznemu połączeniu triphala jest odpowiednia dla każdego. Trzy dosze to:

    • vata – związana z ruchem i trawieniem,
    • pitta – związana z ogniem i metabolizmem,
    • kapha – związana z wagą i ruchem substancji w ciele.

     

    Ponadto zawiera wszystkie 5 smaków rozpoznawanych przez Ajurwedę (słodki, kwaśny, gorzki, ostry i cierpki), a każdy z nich ma swoje właściwości i inny wpływ na równowagę dosz.

    **Dosze to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiedniego odpowiednika we współczesnej nauce.

     

    Z produkcji ekologicznej - bez laktozy, glutenu GMO, alergenów i dodatków.

     

    BIO Triphala w proszku od FutuNatura zawiera organiczne składniki i nie zawiera glutenu, laktozy, GMO, alergenów ani dodatków. Jest odpowiednia zarówno dla wegetarian, jak i wegan.

    Spożycie tej niezwykłej ajurwedyjskiej mieszanki jest bardzo proste – zmieszaj ją w szklance wody lub herbaty, a także możesz dodać do różnych soków czy koktajli.

  • Stosowanie

    Zalecane spożycie: ½ łyżeczki 1-2 razy dziennie. Zmieszaj proszek z wodą, smoothie, herbatą lub sokiem i wypij.

  • Składniki
    Średnia wartosć odżywcza w 100 g
    Wartosć energetyczna 1198 kJ / 287 kcal
    Tłuszcze  0,7 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0,2 g
    Węglowodany 46 g
    - w tym cukier 10,3 g
    Błonnik pokarmowy 33,7 g
    Białka 2,22 g
    Sól 0,09 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 34 % sproszkowany indyjski agrest (Amalaki; Phyllanthus emblica), 33 % sproszkowany Baheda (Bibhitaki; Terminalia bellirica), 33 % sproszkowany Harad (Haritaki; Terminalia Chebula). SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Indie

    Ilość netto: 200 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Ponieważ jest to produkt naturalny, wartości odżywcze mogą się różnić w poszczególnych partiach. Po każdym użyciu dobrze zamknij opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 25 °C.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Triphala w proszku
49,99 zł
59,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.