Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Asafetyda to żywica pochodzącej z Pakistanu rośliny. Ma ostry siarkowy aromat. Należy umiarkowanie dodawać ją do potraw.
Wg Ajurwedy asafetyda zapewnia pobudzający, rozgrzewający, pikantny i gorzki smak. Redukuje dosze Vata i Kapha.
Składniki: mielona kozieradka*, asafetyda* 30% *z certyfikowanej produkcji ekologicznej. DE-EKO-003, rolnictwo poza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 30 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.