Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
**Zasady Ajurwedy, które nie posiadają odpowiednika we współczesnej nauce.
Anyż ma słodki i pikantny aromat. W smaku przypomina koper włoski i anyż gwiazdkowy. Jest często używany do przygotowywania chleba i wyrobów piekarniczych. Nie powinno go zabraknąć również podczas przygotowywania świątecznych wypieków. Ze względu na łagodny smak anyż jest często stosowany w mieszankach herbacianych i alkoholach.
Składniki: organiczny anyż, mielony. Z certyfikowanej produkcji ekologicznej. DE-EKO-003. Rolnictwo poza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 23 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.